22. 11. 2024

6 příspěvků u článku “Šéfkuchař poradil, jak správně opéct brambory. Lidé prý stále chybují v jedné klíčové věci

  1. Jj, má pravdu, taky je tak peču. Ale používám trochu sádla a trochu přepušteného másla. Takový mix.😇😇😇

  2. Slunečnicový olej na 200°C je stejný průšvih jako olivový olej. Při té teplotě je nejstabilnější sádlo nebo řepkový olej. Solit je nutné až po upečení, jinak vznikají zdraví škodlivé látky.

    1. Máte pravdu, olej jsem téměř třicet let vyráběl. Slunečnicový olej je vhodnější do studené kuchyně (zálivky, majonézy…). Řepkový olej snáší vyšší teplotu.

  3. A vás by napadlo i na opečení brambor cpát priblbly oliváč, kam ho ještě všude budeme cpát, boooze.

    1. Moje stará používá oliváč, když jí to špatně maže, takže univerzál použití, prý je skvělý i na čistění WC ale musí být kvalitní, nejlépe z Řecka namíchat s pískem z pláže a úspěch je zaručen.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *