23. 11. 2024

3 příspěvky u článku “Rodinná firma z Vysočiny učí Čechy jíst kvalitní mořské ryby

  1. Dle mého názoru podnikatelská utopie. Negramotnost co do odhadu odbytu dlouhodobě a tudíž jasný neúspěch. Navíc nerozumím, proč by se měli Češi, národ bez moře učit jíst tuto stravu. Jasně. Někomu chutná a dá si občas, ale chtít z toho udělat standard? Kapr, pstruh a štika je lepší pomysl. A to nemluvím o ceně takového,, kvalitního” produktu moře v době, kdy se ceny chleba blíží k stokoruně. Měl jsem tu čest navštívit po dvou letech obchodní řetězec v ČR a spadla mi brada. Můj kdysi oblíbený chléb z jedné Ostravské čtvrti 69kč. Děkuji nepotřebuji. A to není řeč o jiných, základních potravinách. Střední třída bojuje. Jak dlouho ještě, nikdo netuší, než se propadne ještě hlouběji. A tak komu chce v budoucnosti prodávat mořské produkty top kvality? Poslancům třeba? Udrží je to na trhu? Ale prosím, každý dle vlastního uvážení. Přeji prosperitu samozřejmě, jen za sebe bych do toho nešel.
    Mě na tom, asi nejvíce vadí ta myšlenka učit Čechy jíst něco, co má smysl na dovolence u moře. Rozhodně ne pak doma v tomhle pásmu s potřebou jiných stravovacích návyků. Znát něco ohledně reakce organizmu na podávanou stravu. Ochlazovat se v Lednu třeba citrusy. Nebo si dát naopak vepřo knedlo v třicítkách v létě. Samozřejmě všechno jde. Ale ta zátěž pro tělo. Svět je postavený destruktivně ke všemu. Hlavně kšeft. Že byli lidé v Česku mnohem zdravější, když se konzumovalo z domácích zdrojů. Třešně, višně, švestky, hrušky, jablka, rybíz, angrešt, vlašské ořechy, jeřabiny, borůvky, maliny, ostružiny, meruňky, broskve a pitomé banány a pomeranče a mandarinky jednou ročně na vánoce vystáte ve frontě ve které se dalo fajn popovídat. Ať chcete nebo ne, byli lidé zdravější. A holky hezčejší. Móda mini byla hezká, ale byly do toho estetické nohy a celé postavy. Ne jako dnes přetékající faldy ze všech stran u náctiletých už s hrdostí na takové vzevření podtržené legínami na zadku jako skříň a trikem nad překypující bachor, aby byl hezky vidět. Pořád tady chce někdo někoho učit jíst co by ani neměl, či nemusel. Evidentně fastfoodum se to povedlo. Kromě západní demokracie, nám tu vyvezli i západní špeky. Jasně. Losos z farmy je hnůj. Vždy se pousměji nad rodinkou, jak je v restauraci happy na tímto jídlem a žvýká s pocitem, že úplně bytostně cítí ten tok omega mastných kyselin do tepen. Nevědomost je tak sladká. Kdyby však tušili, že se jedná o jednu z deseti nejnebezpečnějších potravin světa, alespoň dle tvrzení odborníků na výživu. Najdete to nespočet pojednání na toto téma. A tak pomysl na zdravé mořské produkty(dnes i tak zaneřáděné mikroplasty) je bohulibý pomysl, ale ne myslím úplně trefně pro Českou kotlinu. Navíc se na můj názor i na mě úplně vyprdněte. Nestojím vám za to kazit si chuť a přesvědčení. Věřte mi. Každý, ať kope sám za sebe. Já si tu jen tak nebvážně cintám. Hezký den

    1. S těmi cenami potravin jste to trefil.Mnozí nemají ani na chleba, natož na lososa. A ještě mraženého.
      Před několika lety jsem si ze zvědavosti koupil porcovaného mraženého lososa. Bylo toho cca půl kila a stálo to skoro dvě stovky. Hodil jsem to na pánev a po odpaření vody z toho nebyla ani půlka. Bylo to moje poslední mražené maso.
      Co se týče toho cizokrajného jídla – náš organismus se za celá staletí přizpůsobil regionální stravě a ne vše exotické (vitamín – nevitamín) je uzpůsoben strávit. Mnohdy je to stejné, jako v 19. století dovést Eskymákům třeba květák, kapustu, či jinou zeleninu a tvrdit, že budou zdravější, když ten jejich organismus to nebyl schopen zpracovat.

      1. chyba – má být dovézt, ne dovést. To je tak, když to po sobě člověk přečte až po uložení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *