Velké pozdvižení před několika měsíci vzbudilo spojení fastfoodového řetězce McDonald’s a renomovaného šéfkuchaře Přemka Forejta. Ten si své jméno udělal na takzvaném “fine diningu”, tedy dobře servírovaném špičkovém jídle za patřičně vysoký peníz, což je vlastně pravý opak rychlého občerstvení. Ale poté, co se proslavil ještě v pořadu MasterChef, se svou popularitu rozhodl zužitkovat i jinak, a to právě jako hlavní tvář nejznámějšího fastfoodu v Česku.
Podivné spojení
Nějakou dobu to vypadalo jako skutečně zvláštní spojení, ze kterého profitoval právě hlavně McDonald’s, protože v této hře neměl co ztratit. Naopak Forejt podle mnohých dal všanc své dobré jméno, které utrpělo velkou ránu. S řetězcem se totiž spojil skutečně úzkým způsobem, kdy vystupoval ve svérázných reklamních kampaních a stal se i jakýmsi kontrolorem kvality produktů, které se v tomto fastfoodu vydávají. Vše pochopitelně náležitě pochválil, nad čímž mnozí významně pozdvihli obočí.
Od toho byl už pochopitelně jen krůček k tomu, aby slavný šéfkuchař nevytvořil nějaký ten produkt pro McDonald’s. A co jiného by to mohlo být než burger s jeho vlastnoručním rukopisem. Řetězec toho využil ve velkém stylu a aktuálně můžete čelit masivní reklamní kampani, která láká právě na burgery přímo podle receptu Přemka Forejta.
Dalo by se očekávat, že půjde o dokonalý koncert chutí, a tak si ho objednává kdekdo, jen aby tento údajně lahodný kousek vyzkoušel. Mezi natěšenci byl také youtuber Starej Fotr, který se s parťákem Honzíkem rozhodl oba burgery od Forejta pořádně otestovat. Jejich zklamání však bylo veliké.
Není to vůbec dobré
“To je hnusný. Nevím, jestli je to to gaucho nebo jestli je tam nějaký to pesto přidaný, ale vůbec mi to nehraje,” uvedl právě Honzík velmi upřímně na adresu Forejtova burgeru s kuřecím masem. “Přesně, jak jsi to řekl. Ty chutě absolutně nehrajou. Pesto je takový bez chuti, chybí tam třeba parmezán. Je to divný no,” zhodnotil Starej Fotr s tím, že celkový dojem z burgeru je hodně kyselý. Podobně je na tom i varianta s hovězím masem, kde je použita stejné složení až na maso.
Vypadá to jako opravdu pořádný přešlap McDonald’s a především Přemka Forejta, který vytvořil nedobrý burger. Když si ho někdo dá, musí se zákonitě ptát, zda tento šéfkuchař skutečně umí to, co je mu připisováno a proč to alespoň trochu nepředvedl v něčem tak jednoduchém, jako je právě burger.
Foto: Shutterstock
Ano s tím souhlasím měl jsem ho a veliké zklamání za mě 1 je Big tasty Bacon.
Kupovaný Burger je recyklát hnusu. Vždy se nechám přesvědčit a pokaždé je fujtajbl ani slepice to nechtějí.
Upřímně, jestli to autor ani neochutnal a usoudil to jen na základě jedné recenze a ještě od tohoto vola, tak je to smutné… Protože třeba Jdemežrát to chválí a spousta lidí s ním..
Ale já ochutnal a musím konstatovat nic moc u MC mám rád všechny Burgery.
Ano jdeme žrát chválí, ale ten je taky opatrnej, protože měl taky už s McDonald’s spolupráci.
Menu o kilo levnější a je to ok
Ta okurka tam nehraje, celé je to kyselé
Já v McD pracuju, všechno musím vždy ochutnat abych vedela co prodáváme. Upřímně mi ten kuřecí velmi chutná a nejsem jediná. Gaucha i pesto samy o sobě jsou dobré, jen ta ricota hold smrdí, ale je to sýr, tak se to očekává. A chutná to většině kolegu
Raclette 😉. Jinak za mě je ten hovězí uplně na pohodu.
Ja si myslim že burger od Forejta společně vydávány MC Donaldem je dobrý ( nejlepší co jsem u MC jedl) ale samozřejmě někomu chutnat nemusí syr Raclette s kombinací sladkokyseleho dipu s koprem. Za mě v pohodě
Mě a mojí ženě moc chutná jinak beru výhradně Big Tasty ale tohle nám chutnalo a jak se říká 100 lidí 100 chutí 😉
100 lidí ,100 chuti . Vždy bude jeden druhého pomlouvat. Nic jiného
Každý má jiné chuťové buňky
Z Mekáče je odporné všechno. Hlavně je to zdravotní benefit. Zkuste nežrat jen co vám strčí pod nos a mlaskat, jak selata, ale také si zjistit co umí jeden burger v těle udat. Jenže lidská blbost kvete na každém kroku. A tak brzy doma cukrovka, mrtvice, infarkt, vředy, slinivka apd…
Sem tam na dálnici v autě možná. Možná.
Trefně to podal herec Skopal v roli Jozefa v seriálu Vyprávěj, kde byla epizodka z otevření prvního Mekáče v Praze kdysi. Bylo tam v první den 11 000 lidí. Jozef ochutnal také a prohlási : Jako náhražka jídla dobrý😆
A já souhlasím. Mekáč není pro mě jídlo. Kdo tvrdí, že ano, tak nikdy skutečné jídlo neměl a neochutnal.
Za mě by ty boudy na,, gastronomické sny” mohli zbořit. Svět by byl zase o trochu lepším místem k žití.
Ale nemusíte souhlasit. Mlaskejte dál…
Myslím že je to dost subjektivní. Mě osobně neskutečně chutná. Je to úplně něco jiného, než dostanete v jakémkoliv fastfoodu nebo v restauraci či hospodě. Kde chutnají všechny burgery stejně. Stejně nudně. Je to jiné a ingredience pro obyčejného nudného českého člověka nezvyklé. Pro mě a bezpečně vím, že i pro mnoho dalších, je to naprostá bomba, kterou už pravděpodobně nikdy jindy nechutnáme. Ta kyselost tomu dává právě ten správný kick. A když tam okurku nechcete, tak si jí tam nedejte. Stejně jako spousta lidí nemá ráda Big tasty bacon. A spousta si ho dává bez tasty omáčky. Spousta lidí si dává cheese bez okurky. Stejně jako spousta lidí nesnáší koprovku a spousta jí miluje. A že je dražší? No je trochu rozdíl koupit si čedar nebo ementál a raclette. Právě že obyčejný člověk se k němu prostě nedostane. A to je ten zážitek. Něco nového co spousta lidí prostě neocení. Já osobně na ten burger budu dlouho vzpomínat.
měli jsme teď v sobotu a opravdu velké zklamání, už si ho nedáme
Fakt je pěkně hnusný a maso z něj klouže a vypadává. Na veřejnosti se moc nedá jíst.