
Zatímco ještě před několika lety byly fastfoody v České republice oblíbené mimo jiné i proto, že si držely určité standardy a člověk zkrátka věděl, co ve velkých řetězcích dostane za jídlo, dnes je tomu už bohužel úplně jinak. Kvalita jednoznačně upadá, přičemž nejvíce je to patrné na jednom z nejoblíbenějších řetězců.
Kvalita se řítí směrem dolů
Tím je KFC, na které se v poslední době doslova množí stížnosti zákazníků. Ti totiž nemají pocit, že by za své peníze dostávali patřičnou kvalitu. “Pamatujete na Longer. Já celkem jo, a i když jsem měl nejspíše teenagerskou perspektivu a v jídle se nevyznal, nebyl to úplně blaf a to maso z toho čouhalo. Člověk se relativně levně zaplácnul,” zhodnotil někdejší kvality oblíbeného sendviče u KFC komentátor Jiří Kalemba.
Teď si ovšem sendvič koupil znovu a nestačil se divit, co mu bylo naservírováno. “Včera jsem na letišti docela koukal, když mi jako Longer přistála tahle šlichta. Já vím, že jsem do toho šel dobrovolně, ale i fast food by měl mít jakous takous úroveň,” konstatoval nespokojený Kalemba. Vše samozřejmě podložil vševypovídající fotografií, ze které je jasně patrné, že kvalita sendviče byla neuspokojivá.
Poté, co odklopil bulku, nestačil se divit. Produkt obsahoval jen trochu zelí a přibližně 20 gramů masa. To je skutečně nedostatečné a nepochopitelné. Natožpak, že šlo o pobočku KFC na letišti, která je velmi frekventovaná a která by měla dbát na kvalitu.

Problémem jsou také hranolky
Nejde přitom zdaleka o první případ toho, kdy si Češi stěžují, že jim tento řetězec servíruje zcela neadekvátní porce jídla. Před několika měsíci jsme informovali o tom, že se zákazník podivoval nad tím, jak malá je vlastně porce takzvaných velkých hranolek. Například oproti konkurenčnímu McDonald’s je výrazně menší.
Čtěte také: Do českých obchodů se dostalo odporné máslo. Skoro ho nerozeznáte, ale jeden detail ho prozradí
Podle všeho jde přitom zejména o problém toho, jakým způsobem je KFC řízeno v České republice. Jak se zdá, šetří se tady úplně na všem a spokojenost zákazníka je až na posledním místě. Pakliže zajdete do stejného řetězce ve Spojených státech amerických, dostanete úplně jiné, a to výrazně větší porce. Ceny jsou přitom obdobné, a to přesto, že v USA je výrazně vyšší kupní síla.
Foto: Wikimedia Commons