21. 11. 2024

7 příspěvků u článku “Kolik musíte dát v které zemi dýško. Pokud dáte méně, už se v dané restauraci raději neukazujte

  1. Dýško by se mělo řídit tím, jak byl zákazník spokojen. Když si mě číšník půl hodiny nevšiml a ještě jídlo nestálo za nic, taky nic nedostane.

  2. Ano dýško dávám všude.
    Vlastně jen tam, kde si ho zaslouží.
    Byl jsem v restauraci, objednal jsem si pivo a jídlo, maso s omáčkou a místo knedlíků jsem chtěl bramboráčky.
    Pivo jsem dostal po 20 minutách, protože se servírka vybavovala s kuchařem a její smích byl slyšet až ven.
    Jídlo, hotovka dokonce po hodině od piva a servírka vyzývala, že si mám dát 4 piva, vyznělo to tak, že asi až po 4 pivech přinese to jídlo.
    Jídlo přinesla naservírovaný jako by ho někdo na ten talíř nablil !? S knedlíky i s bramboráčky.
    Namítal jsem, že takto jsem neobjednal !
    Samozřejmě omáčka se vpila do knedlíků.
    Říkám ať to odnese.
    Platba byla požadovaná za pivo 2x (měl jsem jedno) a jídlo kterého jsem se ani nedotkl.
    Zaplatil jsem jenom ten jeden podmírák a svižně opustil restauraci.
    Kuchař vyběhl a přes ulici na mě řval, že on zadarmo nevaří a bude jsi mě pamatovat a příště mi to vysvětlí ručně stručně !!!

    Tak zrovna zde mohou na nějaké dýško zapomenout.

    Pak jsem se dozvěděl, že kolegové to za mě zaplatili a dali i dýško !!!
    Moje peníze navíc nikomu, kdo si to nezasloužím nedám.
    A že to zaplatili kolegové, je jenom jejich problém 🙁

  3. Dýško dávám zásadně podle spokojenosti.
    V jenom zahraničním hotelu, kde zvlášť “inkasuje” obsluha a kuchyň, jsem dal nejprve 20,- EU pro kuchyň a 0,- EU pro obsluhu – k jejich velkému údivu- oni to totiž vzájemně konfrontovali…
    Dříve v Chorvatsku většinou skoro nic – v Černé hoře cca 10%.Přestali jsme do Chorvatska jezdit, když se nás opakovaně snažili okrást i při vracení peněz a kvůli cenám, které neodpovídaly kvalitě.
    Logicky když někde nejsem spokojen, podruhé tam nejdu.

  4. Nesouhlasím, jezdím do Řecka již 10 let, a to dvakrát ročně.
    Řeci nejsou zvyklí na spropitné, jsou rádi, že si u nich dáte jídlo, pití, že vám chutná a hlavně, že opět přijdete!!!!!!

  5. Ohledně USA záleží podle počtu hostů.Při dvou to je 10-12%,při šesti 18 a více,ale záleží na hostech.Taky jsem zažil že dali větší dyško než celková útrata.

  6. Ve skutečnosti se počítá s tím, že dostane servírka pouze základní plat a od toho pak minimální důchod. V tomto okamžiku pomáhá majiteli zvýšit zisk,snížením nákladů na mzdu a odvody. Ve stáří ve ji ale důchod už nikdo dorovnávat nebude,především myslím ten majitel restaurace. Takže totální blbost. Servírce obsluha jednoho člověka trvá ve pár minut. Kolik by tedy měl dostat zedník kterého k vám pošle stavební firma postavit garáž a bude u Vás měsíc ? Stavební firmě zaplatíte fakturu 300 000 a jemu do kapsy dáte 15000,- ? Protože má minimální plat?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *