Pokud chcete mít zdravé srdce a cévy, které vám zajistí pevné zdraví, dopřejte jim náležitou péči a pozornost. Zásobujte je pravidelně prospěšnými živinami, ať se můžete těšit dlouhodobému zdraví. Poradíme vám, jaké potraviny jsou vhodné.
Zelená listová zelenina
Například špenát a další druhy listových salátů podporují funkci srdce, krevní oběh a čistí ho od toxinů a škodlivých látek. Obsahuje chlorofyl a kyselinu listovou, která nám opravdu prospívá. Do zeleninových salátů si přidejte kapku citronové šťávy a trochu kvalitního oleje, ať se živiny dobře vstřebají.
Avokádo
Avokádo si zkuste připravit na různé způsoby. Je totiž nepostradatelným pomocníkem pro činnost vašeho srdce. Najdete v něm mnoho mastných kyselin, třeba jako v olivovém oleji, má spoustu vitamínů, minerálů a živin. V oblasti prospěšných potravin zaujímá první příčky.
Luštěniny ve všech podobách
Dříve se konzumovali luštěniny mnohem častěji než dnes. Nemusíte jíst jen brambory, rýži nebo těstoviny. Luštěniny mají dokonalé složení plné prospěšných látek a zdravých bílkovin. Jsou vhodnou přílohou k masu i ingrediencí do polévky. Hravě z nich vytvoříte i samostatné jídlo. Pomohou vám udržet hladinu cholesterolu v prospěšné formě, prospějete cévám a vaše srdce bude správně fungovat.
Mořské ryby
Zdravé oleje obsažené v rybách jsou našemu zdraví prospěšné. Nahraďte občas maso mořskými rybami a prospějete svému tělu. Srdce a cévy vám poděkují. Vaše pokožka bude pružná a plná vitality, budete mít zářivé vlasy a pevné nehty. U mořských plodů může nastat problém s trávením. Podle nových výzkumů že trávíme až 72 hodin, tak s nimi zacházejte opatrně.
Kvalitní hořká čokoláda
Kvalitní hořká čokoláda s vysokým obsahem kakaa pomůže pečovat o srdce i cévy. Hořká čokoláda dokáže snižovat krevní tlak i škodlivý LDL cholesterol, který může být ve větší míře nebezpečný. Omezíte tak riziko vzniku krevních sraženin a podpoříte správnou činnost vašeho srdce.
Foto: Freepik