Přemek Forejt, který se proslavil jako nesmlouvavý porotce v televizní soutěži Masterchef, zveřejnil novou strategii své restaurace Entrée v Olomouci, kterou se tato bude řídit v době vládních omezení. Bojuje za svůj sen a za 40 zaměstnanců, za dodavatele a za to, aby gastronomie jako taková koronavirovou krizi přežila.
Proto mění otevírací dobu restaurace a nově nabízí také odpolední časy na pozdní oběd či brzkou večeři. V průběhu dne podává všechna degustační menu. Od 18:30 je však možné objednat jen krátké a střední, tak abyste si jeho konzumaci užili a nemuseli nikam spěchat. Obědovou nabídku lze objednat denně do 14:30 hodin.
Lidé se přeci umí chovat zodpovědně, říká Forejt
Přemek Forejt je z celé situace v rozpacích a vládní nařízení glosuje. „To, že se snažíme, neznamená, že si neuvědomuje závažnost situace. Ale copak jít do restaurace a popovídat si u svého stolu je více rizikové než si nakoupit v supermarketu? Nemá snad každý z nás v sobě vnitřní pocit zodpovědnosti a neumí ve společných prostorách používat ochranné prostředky, dezinfikovat si ruce a zůstat doma, pokud má příznaky choroby, tak aby bezprostředně neohrožoval ostatní? Proč zaměstnanci v některých sektorech mohou dále pracovat, starat se o své bližní a nemít starosti s financemi? Proč je práce v gastronomii méně důležitá než práce ve výrobní firmě? Proč je vše tak bezkoncepční? Máme spoustu otázek….,“ uvedl Přemek Forejt na svém instagramovém profilu.
Je přitom možné, že pro restaurace bude brzy ještě hůře. Situace s koronavirovou epidemií se nezlepšuje, ba naopak prudce zhoršuje. Premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Roman Prymula už připustili, že je ve hře úplný lockdown jako na jaře. To by znamenalo, že restaurace budou muset zůstat zavřeny úplně, snad až na rozvoz a výdejová okénka.
Vládní nařízení ale Přemek Forejt respektuje, ostatně nic jiného mu v současné době nezbývá, a lidem za celý tým restaurace Entrée popřál, aby se opatrovali a chovali se zodpovědně a nenechali si vzít radost ze života.
Foto: Facebook P. Forejta