Známý odpůrce rozvozů a výdejových okének Zdeněk Pohlreich nakonec podlehl. Ještě před pár dny přitom deklaroval, že do těchto vod se pouštět nechce, protože neprodává jen samotné jídlo, ale trochu něco jiného, tedy také servis a zážitek. To však v současné době, kdy byla nejprve omezena otevírací doba restaurací a následně byly podniky uzavřeny zcela, a to přinejmenším na čtrnáct dnů, možné není.
Zdá se tedy, že Zdeněk Pohlreich bojuje a zatím nechce zavřít krám, jak o tom po vyhlášení nových opatření uvažoval. Přeci jen, odpovědnost za několik desítek zaměstnanců je značná. A tak se známý šéfkuchař pustil do vod, kterým by se nejraději vyhnul.
Pohlreich by rád opět vařil pro první linii
“Plotny a sporáky u nás jedou dál! Restaurace Café Imperial zůstává i nadále otevřena pro hosty hotelu. Proto jsme se rozhodli využít našich kuchařů a i pro vás ostatní navařit. Již od zítra budete mít možnost si po dobu nouzového stavu objednat a vyzvednout oběd za velmi příjemnou cenu. Obědy objednávejte od pondělí do pátku,” píše Pohlreich na svém instagramovém profilu. Aktuálně je možné pouze osobní vyzvednutí krabičky s jídlem, ale šéfkuchař už spustil také webovou stránku pohlreich-rozvoz.cz, která indikuje, jakým směrem se chce vydat.
Zdeněk Pohlreich si chce tento model zatím zjevně otestovat v restauraci Café Imperial, přičemž jeho dva další podniky, tedy Divinis a Next Door, zůstávají uzavřené, a to do odvolání.
Pohlreich také uvedl, že by opět rád vařil pro lidi z prvních linií. Za tímto účelem spustil v první vlně epidemie sbírku, která dokázala vybrat miliony korun. Teď se však zdráhá kvůli přebujelé byrokracii. Rád by sbírku uspořádal podle zákona tak, aby z ní mohl platit i svůj personál.
Foto: zdenekpohlreich.cz